Catalogue canadien de recherches policières

Toxicological review of capsaicinoid (oleoresin of capsicums) / Joseph A. Ruddick.

Cette page Web a été archivée dans le Web

L’information dont il est indiqué qu’elle est archivée est fournie à des fins de référence, de recherche ou de tenue de documents. Elle n’est pas assujettie aux normes Web du gouvernement du Canada et elle n’a pas été modifiée ou mise à jour depuis son archivage. Pour obtenir cette information dans un autre format, veuillez communiquer avec nous.

Localisation

Recherches policières canadienne

Ressource

Livres électroniques

Auteurs

Publié

Bibliographie

Includes bibliographical references.

Description

1 online resource (13 pages)

Note

Author(s) affiliated with: Hazardous Products Section, Environmental Health Directorate, Health and Welfare Canada.
"January 1993".

Résumé

"The extract (oleoresin) of the species Capsicum (peppers) has been formulated into a non-lethal weapon. Concern that its use could unintentionally induce toxicological effects, other than its enfeebling effect, prompted the Canadian Police Research Centre to seek a review. The literature research for toxicological effects was focused on acute exposure of the subject, that is, effects that can result following a short-term exposure to the skin, eye or respiratory system. Data has also been drawn from occupational and other settings where appropriate."

Sujet

Accès en ligne

Collection

Technical report (Canadian Police Research Centre) ; TR-02-93.

Date de modification :